onsdag 2 februari 2011

Börja från början

De lär sig mycket nyttigt i skolan, aporna, men det verkar som om att det mesta de skall lära sig, det skall de lära sig hemma. Mellanapans fröken sa i höstas att hon hade ingen möjlighet i världen att hinna lära barnen att läsa, det fick falla på föräldrarna att öva hemma med barnen. Matten lika så, alla "10-kamrater" och multiplikationstabeller skall övas på hemma. Helst dygnet runt. Nu senast var det syfröken som inte hade tid. Absolut ingen tid alls att lära alla barnen att sticka. Men lära sig sticka, det skall de. Så alla som hade någon som kunde sticka hemma, gjorde sig icke besvär i skolan. Storapan tyckte det var lika bra att slippa syfröken, hon är en gammal eldsprutande drake tydligen. En sådan där elakartad och grym drake. En riktigt läskig. Sur. Full med gift och etter.

Så nu har vi rolig stickskola här hemma. Han är en naturbegåvning med garnet!!! Jag är en så stolt zooskötare! Han har lagt upp maskor själv och nu stickas det räta maskor med full fart. Sedan skall det introduceras aviga maskor, och sedan mosstickning och resårstickning... Projektet är en låååååååååååååång halsduk till lillapans teddybjörn Abby. Roligast av allt är att han tycker det är ganska så kul, eller i vilket fall en helt ok sysselsättning! :-)))))) Fortsättning följer...

Och så fick jag börja om från början på min Laura Cardigan... 5.0 mm vart för sladdrigt, nu är det 4.5 mm som gäller. Tur att jag inte hade kommit så långt. Det är rolig stickning och idag tog jag mod till mej och stickade på det en timmes långa enhetsmötet. Chefen verkade inte misstycka, hurra, hurra, hurra!


In English
Me and my big moneky are knitting together. He has to learn to knit according to his school, but the handicraft teacher does not have the time to teach all the kids. He is doing very well and thinks it is rather fun. And he is pleased not to have to interact too closely with the handicraft teacher since she is one old malignant dragon. His project is a looooong scarf for the little monkey´s teddy bear. I have restarted my Laura cardigan, using smaller knitting needles. Will most likely be a brilliant cardican :-)))) And I knitted today, at the unit meeting, I felt very brave. The boss didnt seem to disapprove! :-)))))

2 kommentarer:

 1. ja det är bedrövligt att vi ska ta över undervisningen hemma vad har vi då skolorna till egentligen??
  Och att tatuera sig gör faktiskt inte speciellt ont tycker jag och om man inbillar sig att det kommer göra JÄTTEONT så får man en överraskning när det faktiskt är helt uthärdligt, testa vet ja!!

  SvaraRadera
 2. Paulina, vi måste skriva upp "10-kompisarna" på vår LISTA MED ORD, du vet...!! Lovar du göra det?? Och sticka?? Ska vi lära dom det?? L har inte sagt något om det............

  Draken, roliga du!! :D

  Och sticka på enhetsmötet - det tar sig!!! :P

  SvaraRadera