lördag 19 februari 2011

Roligt nästan jämt...

Då kör vi andra vändan kräksjuka, det vore ju synd att roa sig kungligt bara en gång. En kompis till Storapan var här för tre fyra dagar sedan och hälsade på, efter ett par timmar sa han att det var kul att vara här, eftersom alla syskonen hemma var kräksjuka. Hur tänker sådana föräldrar? Gillar de kräk och vill gärna dela med sig till sina medmänniskor? Skall banne mej sätta upp en lapp på dörren att vi har ebola, så kanske folk håller sig på avstånd.

Mellanapan fick sin tredje tippelspruta (mässling, röda hund och påssjuka) igår. I skolan. Och nu för tiden måste alla föräldrar vara med. Så man får en tid att infinna sig hos skolsköterskan för att närvara vid själva vaccinationen. Och det kan man ju räkna ut med rumpan och en kritbit att det blir förseningar av diverse orsaker, vilket betydde att jag var på skolan en halv arbetsdag för att närvara vid en vaccinering som tog 30 sekunder. Samhällsekonomi i detta, någon som kan räkna? Trettioen föräldrar tar en halvdags semester? Kostnad? Samma spruta kostar 320 pix hos Länsvaccineringar, och jag kommer att gå dit istället när det blir Lillapans tur. Det är liksom inte värt en halv semesterdag för en spruta. Varken samhällsekonomiskt eller familjeekonomiskt. Vad jag kan minnas behövde inte mina föräldrar vara med mej när jag vaccinerades i skolan. Jaja, det är mycket vår generation måste göra som vår föräldrageneration slapp.

Hua, vad gnällig jag är idag (också), åter till garnens värld!

Har bestämt att mitt plum-garn från Rowans, alpacka cotton, skall bli en typ sjal/halsduk i hallonmönster. Vartannat varv är aviga, vartannat varv är tre aviga tillsammans och sedan 1R, 1A och 1R i nästa och samma maska. Hyfsat roligt, tror jag. Gillar hallon och gillar strukturen.Har nästan fått färdigt en ny bejsik yllemössa till en vän. Garnet är Andes från Drops och egen design (jättesvår och komplicera design not). Den skall bara tas ihop, så är den klar. Bara bara bara.


In English
We are vomitting again. I just love all these generous people who want to share their viruses with the rest of us. Ebola next? I have also started a new project, a Raspberry shawl to myself, knitted in the alpaca cotton yarn from Rowans. And I have almost finished a basic woolen hat in Drops Andes yarn to a dear friend. -19 degrees. Lovely everything. Not.

5 kommentarer:

 1. hej fin färg på din sjal, underbar struktur. Håller med ang gnället, förstår inte hur alla tänker! Hoppas du slipper bli sjuk!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag lider verkligen med dig! FY för magsjuka, och FY för korkade människor/föräldrar (jag har noterat att man ofta stöter på dem på föräldramöten också, där de har de mest korkade och idiotiska utläggningar som de indignerat försöker proppa på de som inte håller med i deras tokigheter... Gah!)

  I alla fall, det där hallonmönstrer får jag nog testa, en kompis fick en mössa i något liknande mönster i alla fall av sin mamma och den var jättefin.

  Man undrar ju vad skälet är för att alla föräldrar ska vara med vid vaccineringen. Är det för ungarnas skull, eller för personalens skull, eller vad liksom? Hm.

  Jag håller på att blocka "På Tvären"-sjalen, och alla farhågor jag ev hade att den skulle bli för kort för att kunna knyta den runt halsen som en halsduk, ja de försvann som en avlöning när jag blockade den. Har stickat i merino och det blir väldigt följsamt och stort när man blött ner det... Roligt!

  Eftersom vi "peppar, peppar, ta i trä" inte är sjuka, har vi idag tagit sovmorgon, jag och äldsta dottern åkte sen och solade och så köpte vi wienerbröd och tidningar på hemvägen och sen åkte vi hem och åt sen frukost inkl allt...! Hur mysigt som helst, nu väntar jag på att få komma in i duschen och sen ska vi promenera i solskenet ner till stan och köpa nytt nagellack. Så här spenderar jag min absoluta favorithelg! Ikväll blir det väl melodifestivalen, lagom engagerande, man kan sticka sig igenom det...

  Ha det gott hälsar Blenda!

  SvaraRadera
 3. Hade tänkt titta förbi men hoppar över det tills ebola skylten kommer ner.

  Krya på er allihopa!
  Kram
  M

  SvaraRadera
 4. Vännen, nu får du kräkas i en påse och posta den tillbaks till den vänliga familjen som så generöst delade med sig! Tjänster och gentjänster...

  Det är en gåta varför alla föräldrar ska vara med vid vaccineringen... Har de någon motivering? Märkligt!

  Älskar den där hallon-Rowan-grejen... :)

  Kram, ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Hmm ja kräksjuka e inte kul men detta med vaccineringen här behöver inte föräldrarna vara med och jag fick då förresten inte följa med min son när han skulle ta vaccin i femman för han tyckte att det klarar han väl ändå själv och jag fick inget förmaningstal av fröken eller sköterskan då!!

  SvaraRadera