söndag 13 februari 2011

Semlor och plommon

Söndag eftermiddag och jag har sprungit runt som en skållad råtta hela dagen för att hålla entropin stången. Det ser iallafall inte värre ut här hemma nu än vad det gjorde när jag vaknade. Har man vunnit då? Skulle behöva en vecka ledigt för att komma ifatt efter kräksjukeorgien... Men det blev också ett bak med minisemlor idag!


Vi har köpt nya sängar, de gamla var bara för äckliga, bäddmadrasserna innehöll lite för många biologiska avlagringar, om man uttrycker det så. Typ sur bröstmjölk, fostervatten, barnkräks... You name it. Men så bestämde Sengångaren att vi skulle ha en 1.60 m säng, istället för som den gamla, 1.80 m. Men jag behöver stor plats att sova på! Nu är jag ju en ganska liten människa som dessutom är i krympande, men om jag helt plötsligt skulle börja äta ostisar igen och börja väga uppemot 150 kg? För att visa mitt missnöje med bredden på sängen petar jag på honom ett par gånger per natt, varpå han snällt sovandes flyttar sig ut mot sin kant. Så summa summarum har jag nu fått en större säng än tidigare, typ 1.20 bred, medans Sengångaren ligger och sover på sin 40 cm kant. Mycket bra.

Jag vill ha nytt garn, och jag vill ha Rowans alpaca cotton! Plum!

Och jag vill virka den här fina sjalen (Clarity)...

... från den här tjusiga Rowanskatalogen. Men den kostar ofattbara 295 pix! Hur är det möjligt!? Jag vägrar att köpa en mönsterkatalog för 295 pix.


Skall börja med att köpa garnet från Garnkorgen, sedan får jag kanske sova på saken... Nu skall det bli ett par varv på Laura.

In English
I have spent the Sunday cleaning and hating people born in the 1940ies, but also managed to bake some semla-buns. I felt the urgent need for new yarn today and I will order Rowans alpaca cotton, colour Plum, from my favourite internet yarn store "Garnkorgen" this evening.
I am happy with our new bed. It is 1.60 m wide, which means I get 1.20 m and the Sloth gets 40 cm. If he ever wants more space, he will have to buy a wider bed next time. Brilliant.

3 kommentarer:

 1. Det måste ju gå att låna mönsterkatalogen på biblioteket. Carolina har ju faktiskt ett helt otroligt utbud, även om de inte har plikt-ex längre. Killarna på reproduktionsavdelningen är dessutom helt fantastiska!
  Annars kan jag rekommendera KB i Stockholm, där brukar de ha det mesta.

  Själv har jag ett gäng mönsterböcker från 20-, 30- och 40-talet som jag ska försöka sticka mig igenom, eller i alla fall några av mönstren. De passar bra till familjens veteranbilar också.

  SvaraRadera
 2. Jag kan intyga att det var helt fantastiska semlor!

  SvaraRadera
 3. Semlor...

  Jag har inte fått någon ju...?

  Bu-hu-hu-hu-hu-hu...........

  :-(

  SvaraRadera