fredag 4 februari 2011

Religiösa grubblerier

Ibland förstår jag inte vad Gud vill med allt som händer.

1. Vinterkräksjukan. Jag säger bara vinterkräksjukan. Calicivirus. Natten till torsdagen kaskadkräktes lillapan i sin säng och ca 1000000000000000000 calicivirus spreds omedelbart i rummet, man kan säga att luften blev mättad av calicivirus. Jättemysigt att ta hand om klockan 3 på natten och nu går jag runt och känner mej som en tickande bomb, när skall jag kräkas? Jag har så dålig karma, så jag blir alltid sjuk om aporna är sjuka, till skillnad från Sengångaren, som aldrig blir sjuk själv när aporna mättat luften med calicivirus. Vad ville Gud med caliciviruset? Kan någon religiös människa svara på vad Gud ville med caliciviruset? Skall de fungera som allmänt härdande för småbarnsföräldrar som redan hasar fram på knäna så här i februari? Guds vägar äro outgrundliga, eller?

2. Mäns (eventuella) hjärnceller. Ett exempel. Av olika anledningar sov Sengångaren hos lillapan och var cirkus 2 meter ifrån kräkincidenten. Jag sov i ett annat rum, cirka 7 meter bort, bakom en stängd dörr. Ändå hör jag ljudet av ett barn som kräks, hör snyftet och gråten och ulket nummer två, medans jag, fortfarande sovande, störtar in på lillapans sovrum för att trösta och ta hand om alltihopa. Ser Sengångaren ligga i sängen bredvid, sovandes och snarkandes som ett oskyldigt litet barn, vaknar inte ens när jag tänder lampan i taket. Hur kan man inte vakna av att ett barn kaskadkräks 2 meter längre bort? Vad är det för fel på mäns hjärnor? Vad ville Gud med mäns hjärnor och vad ville Gud med män överhuvudtaget? Teorier, någon?

3. Vissa föräldrar till barn som går på mina apors skola. Från veckobrevet från lillapans förskoleklass: "Om barnen blir magsjuka gäller att de ska stanna hemma minst 48 timmar efter sista symtom, enligt skolhälsovårdens direktiv. Snälla, se till att följa detta, nu i veckan har det kommit tillbaka flera elever dagen efter att de varit sjuka." Vad är det för fel på folk som inte fattar att hålla hemma sina kräkiga barn? Vad ville Gud med människor som inte kan tänka alls? Man blir ju inte immun efter genomgången kräksjuka, vi får sannerligen hoppas att calicivirusarna kommer tillbaka till just dessa jäkla oansvariga föräldrar när kräk-tsunamin tar andra varvet över skolan.

4. Alla dessa artiklar i Pravda och dylika medier om att allt plötsligt skall vara barnfritt. Barnfria restauranger, caféer, semesterhotell, och nu flighter. Enligt någon undersökning från det engelska företaget Business Travel and Meetings Show, stör sig 75% av de vuxna passagerarna på barnen på flygplanet. Framförallt var det affärsresenärerna som störde sig. Åker inte affärsresenärerna buisness? Hur många barn åker buisness? Jag absolut hatar vuxna som vill avskärma naturliga delar av världen från barn. Som om det vore en rättighet att kunna röra sig ute i världen, utan att träffa på barn. Vad är det för fel på sådana vuxna och vad ville Gud med dem? Barn finns och de är en naturlig del av vårt samhälle. Tack och och lov, får man säga. Barn, nästan oavsett hur de beter sig, är ju roligare att ha med att göra än gnälliga och självcentrerade 40-talister som tror att solen snurrar kring dem. Om flighter skall bli barnfria, så vill jag ha flighter som är fria från:
- Svettstinkande gamla 40-talist gubbar
- Överförfriskade alkoholstinkande 40-talist gubbar
- Överfeta 40-talist gubbar som väller över på mitt säte och tar delar av min betalda plats
- Självgoda och förnumstiga 40-talist gubbar som tror sig veta allt här i världen och mer än gärna berättar för personen i sätet brevid hur allt ligger till och hänger ihop. Gääääsp.
Vad ville Gud med 40-talist gubbarna? Är Gud en 40-talist gubbe själv?

Halleluja.

När man är hemma och tröstar en ömkligt sjuk och förfärligt söt liten apa, hinner man sticka i soffan, medans apan sover eller tittar på film. Laura koftan är jättekul stickning och en lite lustig och annorlunda modell. Framsteg, snart är det dags för ärmhål.


In English
I dont understand why God gave us the winter vomiting disease. Or why he didnt give men enough braincells. Or why God wanted men born in the 1940ies to live on earth in the first place. However, judging from what the world looks like at present, I am beginning to suspect that God himself is a white male born in the 1940ies. I am making progress on my Laura Cardigan, soon ready to shape armholes!

7 kommentarer:

 1. - gud vill att alla skall vara sjuka samtidigt så att han kan åka på semester - är alla sjuka så kan ingen hitta på något rackartyg:D

  - han behöver inte vakna eftersom han vet att du vaknar:s

  - dom flesta tänker helst inte eftersom det ofta innebär ansvarstagande:s

  - affärsmän är oftast just män - män är ömtåliga varelser som vill få andra män att tro att just dom är störst, bäst och vackrast. Alla vet att barn kan få vilken man som helst att framstå som jämnårig, vilket gör det svårt att imponera på grabbarna:s

  SvaraRadera
 2. män har inga hjärnor - det var därför Gud var tvungen att skapa kvinnor - hur skulle män annars klara sig:s

  vet inte alla att det är så:s

  SvaraRadera
 3. Åh, jag lider med dig (er), kräksjuka är FASANSFULLT, och jag blir alltid som du - illamående och bara väntar på att det ska börja. (Och då kan livet ta en sån där helt sanslös skruv, och helt plötsligt blir man TACKSAM för att man får ränneskita...) Vi var dödssjuka i magsjuka för 11 år sen, och jag är blir räddare och räddare för varje magsjuka som kommer och går utan att vi åker på den. Snart vänder det, jag vet det...!!! Urk.

  Vad Gud vill, kan jag bara fantisera om - jag är förresten hedning, har gått ur svenska kyrkan och allt! :-)

  Men det där med män. Jag tror att det handlar om inlärt beteende. Jag tänker lära mina döttrar det, att de har de där första 2 veckorna på sig när de fått barn, att lära männen att vara jämställda - fast jag fattar inte riktigt hur det ska gå till, rent praktiskt. Det blev då så för oss i alla fall, att den som skulle upp och jobba var den som fick sova. Och sen hade han ju lärt sig att sova igenom vad som än hände i princip...

  Barnfritt - så himla dumt! HUR TÄNKER DE, liksom. Lite 1700-tal, minsann.

  Jag kollade Laura på Ravelry igen, den är himla fin!

  Hoppas ni andra klarar er från magsjukan, och att helgen blir bra!
  Ha det gott/Blenda

  SvaraRadera
 4. inciting hatred against the aged is criminal

  SvaraRadera
 5. inciting hatred against men is even worse

  SvaraRadera
 6. gud skapade världen - räcker inte det:)

  om vi skall vara petiga, så är det oftast mammor som uppfostrar sin söner... behöver jag fortsätta?

  tänk på att viruset kan finnas kvar i textilier (enligt lokalblaskan), och att dom måste tvättas i minst 80 grader för att bli smittfria:)

  SvaraRadera
 7. ÄLSKLINGEN, jag stödjer dig i din kamp!! Hur många gånger har man inte funderat på dessa frågor??

  Män har uppenbart ett selektivt medvetande, och frågan är om det är ett medvetet selektivt medvetande d v s de är smarta dj-vlar, eller om det är ett omedvetet selektivt medvetande d v s de har drabbats av en genetisk defekt - ja en fullständig deletion - av BLAND ANNAT genen som detekterar barn som kräks 2 meter bort, och detta är de dessutom lyckligt ovetandes om...!! Gud (definitivt en 40-talistgubbe - annars hade inte världen sett ut som den gör) måste ha haft hysteriskt roligt när han ordnade tillvaron på detta vis!

  Jag citerar Maria Sveland i "Bitterfittan": "Ibland tänker jag att enda sättet att uppnå jämställdhet är att ta över männens beteende och divalater. Det känns inte kul, men kanske är det ett nödvändigt ont. Att kvinnor helt enkelt måste släppa ansvaret, tillåta sig själva att bli lika slarviga, glömska och egoistiska som sina män."

  AMEN to that sister!!!

  SvaraRadera