onsdag 9 februari 2011

Framsteg

Jaha, då har alla äntligen kräkts färdigt för den här gången. Nu skall man bara röja i misären, det vill säga tvätta, byta alla lakan och storstäda två badrum. Tur att jag har hela helgen på mej (nej, jag är inte bitter). Sengångaren fick sig allt en rejäl släng av kräksleven han med, som straff (Guds straff?) för att han försökte fusk-sova sig igenom lillapans kräkorgie i slutet av förra veckan. Mohahahahahah :-))))

När man är sjuk så får man den absolut bästa vården av lillapan. Han kom med frukost till mej; jag kunde välja på flingor och mjölk, yoghurt och musli eller bara skivad banan. Han är bara världens sötaste lillapa! Längst upp i bilden skymtar ena ärmen på en kofta som jag stickade i babyalpacka för typ ett år sedan. Den blev inte bra och jag bestämde mej för att bära koftan endast då jag var ensam i en mörk garderob. Sedan blev det en sovkofta (ja, jag vet, jättesexigt). Noppar sig en hel del, men men :-))


Jag kan konstatera att diskutera mäns eventuella hjärnceller och religion är betydligt mera kontroversiellt än att prata om garn och stickmönster. Till alla upprörda vänner, arbetskollegor och släktingar vill jag förtydliga att jag inte alls tycker illa om alla män. Bara några. Ganska många faktiskt när jag tänker efter. Speciellt 40-talister. De står i vägen och proppar till överallt där jag skall förbi och fram. De är så förtvivlat många. Är övertygad om att om hälften försvann skulle det inte innebära någon försämring för oss andra. Morr och åter morr.


Framsteg med min Laura Cardigan! Ett ärmhål klart, ryggen klar och dags för nästa ärmhål. Mmmmmmm mumma. Märkligt att sticka något där man faktiskt inte riktigt vet var man är någonstans i plagget, där man inte vet hur det skall lösa sig till slut. Nu börjar det dock klarna även i min hjärna. Hurra vad tjusigt det blir!


In English
We got the winter vomitting disease, but now we are all well and back on track again. Just the cleaning up to do...
I know you are upset, my Australian friend, after my last blog entry. But no worries, I like you heaps even though you are a typical white male born in the 1940ies. Have you seen the progess with the alpaca cardigan, looking great, doesnt it?

4 kommentarer:

 1. HÄRLIGT att ni är på bättringsvägen!! Och gulliga lilla F. som kommer med så fin frukostbricka (det slog mig att jag ALDRIG fått frukost på sängen... (kan det vara så, eller har jag förträngt...??) Ja ja, det är i alla fall ALLDELES för sällan!!! (sa hon bittert...) På tal om bitter, så ska jag nu kommentera dina religiösa grubblerier - jag stödjer dig i din kamp, syster!!!

  SvaraRadera
 2. Du, apropå hjärndöa, eller i alla fall hjärn-slöa karlar - har du sett den senaste Dressmanreklamen med bland annat Stones-t-shirtar? De är så pinsamma att jag inte ens kan titta på dem... Gahhhhha!

  Jag noterade också att alla kommentarer till ditt inlägg om män, var skrivna av anonyma personer. Hm? ;-)

  Du frågade om storleken på de senaste pippitröjebarnen, ca 100 cl skulle jag tro. De är drygt 2 och drygt 3 år gamla och storebror är mer spensligt byggd än lillebror.

  Örngottsbandskrullare, ah, såna ser man inte på, säg, ICA, längre! Knappt örngottsband heller... Själv skulle jag vilja ha en mangel, åh för manglade lakan! (Jag var nog militär i ett tidigare liv, jag har upprepade gånger jagat upp min nästan insomnade make ur sängen för att han inte bäddat ordentligt innan han lagt sig! 1. Nej, här bäddar vi inte förrän på kvällen, kvalster och så där du vet. 2. Nej, det är inte synd om honom, han vet vad som gäller... Lakanen ska vara sträckta! :-D)

  Jag förstår precis din känsla när kräksjuka grasserar. Jag kan bli halvt sjuk bara av att höra att andra har magsjuka. Blä! Skönt att ni är bättre nu i alla fall!

  På riktigt, kan du verkligen sova med en tröja på??? Jag klarar inte ens av nattlinne, det snor sig runt kroppen och jag blir bara förbannad.

  Vad tråkigt med ormen, det är alltid jobbigt när husdjuren dör. Har jag förresten nämnt att vi har kaniner, eller ja, äldsta dottern har. Kommer ihåg en dag när jag åkte till jobbet och vi hade 5 kaniner hemma, och när jag kom hem på eftermiddagen så hade vi 13 st... Hon ringde var 20 minut och talade om att nu kom det en till, var helt svettig innan det slutade.

  Jag ser att det går framåt med Laura! Gott jobbat!

  Ha en bra helg, hälsar Blenda!

  SvaraRadera
 3. Now I can translate (approximately at least) what you have written I realise that your diatribes against men and the aged have not diminished but have simply been hidden in Swedish to avoid censure from the wider audience. I am hoping that your many Swedish contributors will confront about these issues.

  SvaraRadera
 4. missed a you - confront YOU

  SvaraRadera