lördag 14 april 2012

Att ha fått en egen hörna

Lamino är här! I princip den enda möbeln på Zoo som inte är arvegods eller från IKEA. Luktar gott (dvs formaldehyd). Och den är bara min min min min min min min min min min min min min min min. Mitt fika. Mitt kaffe. Mitt sticke. Min dator. Min Lamino. Mitt hörn. Mmmmmm... Nåde den som kommer närmare än 2 meter. Då går larmet.


Köpte en bok som är alldeles nyutkommen: Knitting Everyday Finery. Kan rekommenderas, där fanns massor av fina mönster.


Jag vill göra en sådan här.


Och en sådan här.


Och sedan har vi äntligen hittat Randis. Hon smet minsann den lilla stumpan från sitt terrarium! Och var borta 2-3 dagar. Vi visste inte riktigt när det var hon försvann, vi letade efter henne i 24 timmar. Så hittade vi henne under Mellanapans säng, i en gammal sockerlåda där han har lite leksaker. Och som hon mådde bra där, väste när jag plockade upp henne. Hon är på hugget, precis som jag, bara att väsa när man inte är nöjd! Lilla ormis, vad jag är glad vi hittade dig! Annars hade jag ju fått varsko grannarna att en giftig kungskobra var på fri fot, mohahahahahhaha. Att de kunde få besök i sitt badrum när som helst :-)))))))


Lillapan, Mellanapan och Pandan har gjort chokladbollar. Den längst upp till vänster var tydligen Lillapans.

4 kommentarer:

 1. Meeeeeeeeeeeennnn tur att jag INTE bor granne med dig/er!!!! Rena rama ormskräcken!

  Däremot har jag en Lamino med fotpall - jättesköööööööön!

  nu har jag gjort ett tillägg om Roositud hos mig
  ;-))
  meeeeeeeeeen bor du i Uppsala?!?!?!

  SvaraRadera
 2. Åh, lyllos dig, jag ska också ha en Lamino någon dag (jag försökte föreslå det när jag skulle fylla 40, men det funkade dåligt)! Den är jättefin, och man sitter så bra i dem också! Härligt!

  Att han rakade av sig håret, sonen, det var verkligen att gå "all in"! Coolt!

  Tur ni inte bor grannar med oss, maken har grav ormfobi så han hade fått bryt av att höra att en orm är bortsprungen... ;-)

  Den där korta lilla koftan från boken var fin! Borde nog göra något liknande att ha till klänning.

  Har haft nattgäst, min 3,5-åriga systerdotter. Och jag sover så förbannat dåligt när jag har småttingar här, går direkt in i "bevaka-läge", så nu är jag som en halv-dö sill här i soffan. Och så har vi kollat på gymnastikföreningens våruppvisning, så det sjunger riktigt i öronen av allt ljud (är det ett ålderstecken eller, tycker att så fort jag är på såna där tillställningar, så är ljudet så förbaskat högt, riktigt så det gör ont i öronen. Undrar om det är jag, eller om det faktiskt är så att ljudet rent generellt är högre idag?) Brukar ha öronproppar, men glömde det idag (sa Tant Blenda).

  Och imorgon ska jag jobba efter 11 dagars ledighet, känns både skönt och ovärt.

  Ha en bra vecka! /Blenda

  SvaraRadera
 3. Fina grejer, fina ormen och fina chokladbollar!! :-))

  SvaraRadera
 4. Hello! "The Help" handlar om en oväntad vänskap och om USA under 60-talet, särskilt Mississippi och rasdiskriminering. Den var riktigt bra, första 20-30 sidorna var svåra för den är skriven på dialekt, jag var tvungen att läsa högt på vissa ställen för att förstå vad det stod! :-) Men man kom in i det fort, och jag rekommenderar den varmt!

  Läser nu "Prep", av Curtis Sittenfeld som också skrivit "American Wife" som jag gillade mycket. Det är en sorts lågmäld beskrivning av USA, jag tycker ofta att när amerikaner skriver om USA så är det så förbannat pretentiöst och slå på trumman liksom. "Prep" vet jag inte riktigt om jag gillar än, känns som om det kommer att hända något läskigt/tråkigt, och jag gillar lyckliga slut. ;-)

  Skulle köpa garn idag tänkte jag, tänkte pröva den nya varianten av Cotton Light - men när tjejen i garnaffären sprungit nerför trappan till lagret tre gånger, kunde vi konstatera att ingen av de färger jag kunde tänka mig, fanns. Då frågade jag istället, innan hon sprang ner fjärde gången, om hon kunde kolla vilka färger de hade. Tomteröd. Det var allt, och det var inte vad jag ville ha... Så det blev inget, och jag blev sur, jag hade verkligen bestämt mig för att jag ville ha det där garnet. Och, ahhh, det var dagens I-landsproblem det ;-)

  Ha en bra helg/Blenda

  SvaraRadera