tisdag 18 december 2012

God Jul till alla fina där ute!

Åh, vad det har varit struligt på sistone! Zooskötaren har varit ute och räddat världen, samtidigt som hon kurerat sina magsår och utmattningsdepressioner. Och så har datorn havererat! Sönder, kaputt och slängd i elavfallet. Så bloggen har onekligen halkat efter lite. Vi hoppas nu att tomten, mot all förmodan, kommer med en ny dator... :-)

Jag har fått lite stickade alster färdiga på sistone. Lillapans reflexmössa är klar och fotad och kommer på bloggen (om tomten kommer med en dator), och så skall en fin sjal fotas och en Nanook-kofta behöver blockas å det grövsta för att passa. Och eventuellt behöver Zooskötaren också BANTA för att koftan skall sitta snyggt. Grrrr och morr. Koftan blev jättesnygg, men sitter inte lika snyggt. Iallafall inte nu. Fortsättning följer.

Vad som inte får någon fortsättning är mina inköp på Yll och Tyll. I och för sig har jag lovat mig tusen gånger att inte köpa mera garn för närvarande. Varken på Yll och Tyll eller annorstädes. Men så skulle jag in och köpa lite mera Rustic Hjerte Garn (babyalpacka och 17% nylon, supermjukt) till en halskrage som jag håller på med nu. Så tog jag med två överblivna garnnystan, från reflexmössan (Nepal) och från Nanook-koftan (Heavens Hand, tror jag), för att växla in. Och det har ju aldrig varit några problem att lämna tillbaka garn man köpt för mycket. Även utan kvitto, så har man fått tillgodokvitto. Och jag är i denna affär och ränner titt som tätt och köper MYCKET garn, och det vet de. Men nu vart det snorkigt och gnälligt och de ville inte ta emot två helt fina nystan. Efter mycket suck och stön gick det bra, "för den här gången". Ja, någon mera gång blir det inte. Har väl egentligen aldrig tyckt att de varit några sociala genier i den affären, men nu blev det för mycket. Hon frågade när jag köpt garnet (för en månad sedan sa jag) och att de inte tog emot "för gammalt" garn med tanke på de andra kunderna, de ville inte sälja garn äldre än 4 månader i affären!!! Som om garn var en typ färskvara? Och som om de omsatte samtliga nystan på hyllorna inom 4 månader. Skulle inte tro det. Iallafall, nu är det Garnkorgen och diverse andra ställen som gäller för mig. Livet är för kort för att handla i snorkiga affärer.

God Jul till alla fina därute! Vi hoppas på julefrid och stickfrid! :-)))

Ippo säger God Jul med sin nya fina julluva (Minikins, mönster från Woolly Wormhead).

Med hopp om en vit jul för alla barn (och vuxna som gillar snö).

5 kommentarer:

 1. Åh, äntligen är du tillbaka!! Som jag har längtat!! Tråkigt att höra att det varit struligheter, hoppas de är som bortblåsta nu och att du har kurerat dig någorlunda och kunnat hämta ny kraft.
  Ja, snorkiga affärer är inget att ha! I vår stad finns det en snorkig och en osnorkig, jag går bara in och handlar i den osnorkiga. Då kan jag som glad och nöjd kund gnolandes skutta ut därifrån med en garnkasse dinglande i handen. Skönt!!=0))
  Kul att du gillade mina stickade karameller! Jag råkar även ha tre glaskarameller - så jag vet prreeeciiiiiis vad du pratar om!;0))
  Önskar dig en skön och fridfull jul också, hoppas tomten kommer till er med hårda paket! Kram!

  SvaraRadera
 2. Åh, du gör helt rätt med Yll & Tyll, eller för den delen vilken jäkla snorkaffär som helst! Sånt ska inte sponsras, man måste utnyttja sin konsumentmakt!

  Vad tråkigt med datorn! Jag bryr mig eg inte så mycket om datorn, men när den inte funkar... Då jäklar, då saknar jag den massor! Den har blivit en del av livsstilen och standard liksom.

  Det blir säkert bra med blockning av Nanook, ska bli spännande att se alla dina färdiga alster!

  Hoppas du mår bättre nu och att du har landat lite igen. Man måste vara rädd om sig...

  God julhelg på dig och de dina också!

  kram /Blenda

  SvaraRadera
 3. Huvvaligen inte roligt att höra om både det ena och andra. Trevligt bemötande är man alltid värd! Och jag hade ingen aning att garn kan bli för gammalt ;-) *fniss

  Saknat dig!

  Hoppas tomten har något bra till er i sin säck då när det varit sådant datorstrul!

  Tur att du har söta Ippo som muntrar upp dig....nästan så man ser vad han tänker...men fota nu då genast så jag får ta av mig den här struten!

  Du må ta det lugnt så att du har det bra i kropp och själ!
  kram Gun

  SvaraRadera
 4. Vilken söt liten mössa:)

  så trist med datorn! det var ju verkligen inte kul:( jag håller tummarna för att tomten kommer med en ny!

  kul att du äntligen är klar med Nanook-koftan! ser verkligen fram emot att få se bilder på den. Den är så himla fin! Och stickat skall ju blockas ut - och i vått tillstånd kan man sträcka ut det stickade ganska så rejält! så det blir nog bra!

  trist med yll och tyll:s. vi har en garnaffär här i Göteborg där personalen har samma attityd. Affären är en garnhimmel, men bemötandet är så trist att det går år mellan mina besök i den. och jag vet att många andra har blivit bemött lika trist, och undviker den av samma skäl. och jag har sett bloginlägg om samma butik, där man har framfört kritik över hur man har blivit bemött. det är lite synd - så mycket underbart garn, och personal som stöter bort kunderna... men visst, den affären har funnits sedan slutet på 70-t, kanske ännu längre, så uppenbarligen handlar tillräckligt många där ändå för att affärerna skall gå runt...

  att garn skulle vara för gammalt är ju nästan ett skämt... men visst... vissa färgbad går säkert åt ganska så fort. men det är ju en helt annan sak:D

  Visst är det tur när det finns flera garnaffärer att välja på - så att man kan välja att handla där personalen är trevlig:D

  Önskar dig en riktigt trevlig helg också!!!

  SvaraRadera
 5. GOD JUL finaste!! <3

  SvaraRadera