tisdag 25 december 2012

Minniesjalen II

Minnie-sjalen nummero II är klar. Det är en väldigt rolig stickning, enkel, men ändå lite kul och spännande när sjalen är klar. Tycker också om att den stickas från sida till sida, det blir lätt att utnyttja allt garn, och sedan blir den inte så väldigt trekantig. Jag gillar bättre den långsmala formen. Den är stickad i Debbie Bliss Luxury Tweed Aran, 90% ull och 10% angora. Garnet är helt underbart och jag vill väldigt gärna sticka med det igen. Använde fem (fyra?) mystan och sjalen blev över tre meter lång. Går många varv runt halsen alltså! :-)

Reflexmössan i förra inlägget stickades i Nepal från Drops. Och mönster var efter eget huvud med inspiration från lite här och var :-))Grodperspektiv funkar ju jättebra...

Och så kom underbara Colours of Shetland, från Needled, lagom till jul. Boken är bara helt fantastisk, massor med härliga bilder, berättelser om företeelser på Shetlandsöarna och som grädden på moset, fantastiska mönster. En "måstebok", helt enkelt. Och nu vill jag åka till Shetlandsöarna. Också. Som om det inte redan pågick diskussioner här hemma vart vi skall åka till sommaren.

3 kommentarer:

 1. Åh, sjalen ser verkligen härlig ut! Fin färg är det också, och så bra att den går att vira flera varv runt halsen.=0) Boken ser inspirerande ut, blir också sugen...!=0))

  SvaraRadera
 2. Så snygg sjalen är! och så skön den ser ut när du har virat den runt halsen! och vilken fin färg det är på den:) förstår att du är väldigt nöjd med den!

  ja, kate davies är verkligen superbegåvad! Fast nu blev jag också lite sugen på att köpa boken:)

  God fortsättning på helgen:)

  SvaraRadera
 3. Tjusig!
  Hooops - en till bok som man inte kan vara förutan ;-)

  SvaraRadera