söndag 4 november 2012

Att ha fått färdigt den andra EZ Surprise baby jacket

Tack för tips om tummar! Det blir till att lägga upp extra maskor nästa gång, och ta ihop snabbt som attan på första varvet. Sedan gäller det väl som alltid, att öva, öva, öva och åter öva. Mina gråa lovikkavantar är "ihop-fusk-sydda" nu iallafall. Det blev ok. Nu skall de bara broderas lite på också.

Efter sju svåra år så blev de maskorna som skall tas upp (och hamna framtill) tillräckligt snygga för att andra EZ koftan skulle kunna ges bort. Jag älskar verkligen konstruktionen på den här koftan, skulle kunna sticka hur många som helst. Men nu vankas det inte flera bebisar i vänkretsen på ett tag. Så vitt jag vet. Den vita är stickad i Drops Lima, med 21 maskor/10 cm, medans den röd-gråa är stickad i Viking Alpaca Sport med 23 maskor, så den vita är lite större. Lite extra större i verkligheten faktiskt, än vad som syns på bilden.

Till en kommande vinterbebis.
Upplagda maskor, blev snyggt till slut.
Den röd-gråa koftan passar till nyfödd/3 månader och den vita till 3/6 månader.
Fina blommiga träknappar från Yll och Tyll.

När jag ger bort något stickat brukar jag, lite pretto sådär, skicka med lite extra garn och knapp om olyckan skulle vara framme. Och vad passar då bättre, när man har oceaner av tid, än att vika ett litet origami-kuvert att stoppa garnsnutten i. Jag är jätteförtjust i origami, men är inte duktig alls på att vika. Antar att man behöver öva en del... På det också. Lyckades iallafall med hjälp av denna briljanta bok vika två sorters kuvert för att stoppa en garnsnutt och en knapp i.

Bästa Origami-boken.
Variant 1 på ett litet kuvert.
Variant 2 på litet kuvert.

3 kommentarer:

 1. koftorna ser jättesöta ut! och knapparna är väldigt fina till:)

  så fiffigt att tillverka söta origamiboxar med extragarn och knapp - väldigt fina presenter!

  SvaraRadera
 2. De blev jättefina!! Väl kämpat - resultatet blev ju lysande!! Och så praktiskt med litet extrakit - om nöden sätter in! Fina kuvert!

  SvaraRadera
 3. Gud så fina!!! Det är nästan så man vill skaffa sig en till.... Avis på dem som ska få dem!!

  SvaraRadera