söndag 18 november 2012

Nytt garn och mandarinsäsong

Jag kunde inte låta bli att pröva Filtmakeriets garn. Köpte två härvor vit finull. Det blev lite dyrt, tyckte jag... Men, men, det är kvalité och svensktillverkat, och garnet luktar FÅR och är alldeles underbart fett. Har tvättat härvorna och ny skall de bli nystan. Funderar på en poncho, men då behöver jag nog fylla på med ännu en härva eller två.
Och sedan kunde jag inte låta bli lite grisrosa Cascade 220 Heathers, ett av mina favoritgarn. Det skall nog bli en kofta vad det lider.

Från Filtmakeriet.
Från Garnkorgen.

Sedan är ju den där säsongen här. Igen. Den där säsongen då jag köper kilo efter kilo efter kilo efter kilo med mandariner. Och sedan ser det ut så här morgonen efter när jag stiger upp. "Vi har sparat mandarin åt dig mamma!".

Dagen efter inköp av 5 kilo mandariner.

Och så hittar man sådana här spår överallt. "Släng skalen i soporna, pojkar!" verkar inte riktigt gå in och fastna på något enda neuron i hjärnan på de små aporna.

6 kommentarer:

 1. Javisst är det intressant hur clementiner "bara" kan försvinna på det där sättet, och lämna skalen efter sig. Vi har samma problem, men nu har det även spridit sig till apelsinerna. Var månde det sluta månntro? Blir spännande att se vad du gör av garnerna, de ser jättehärliga ut, blev speciellt förtjust i det grisrosa!

  SvaraRadera
 2. ja, clementiner är bland den godaste frukt som finns, och det luktar verkligen gott om dom, så det är inte så konstigt att dom går åt fort:) fast det där med skalen kanske inte är så kul förstås:) förhoppningsvis blir barnen bättre på att slänga skalen efter sig med tiden:)

  ibland är dyrt garn väl värt pengarna! att sticka något, och sedan upptäcka att det man la så mycket arbete på, bara "nopprar" är inte roligt! bättre då att köpa ett garn som ser fint ut länge:)

  det skall bli spännande att se vad du gör med det - både det dyra garnet och det rosa garnet:)

  SvaraRadera
 3. Heter det "mandariner" hemma hos dig? Hos mig heter det "clementiner", oavsett vad det är för sort! :-) Visst är det bra att ungarna äter vitaminer, SÄRSKILT så här års!

  Apropå att sitta uppe och vänta på ungarna. Det roliga var att jag satt uppe och väntade på henne, sen satt hon uppe och väntade på sin pojkvän som varit i Göteborg på kalas och som sen skulle promenera hem till oss från tågstationen vid 4-tiden på morgonen. Hon höll koll på klockan, och när hon visste att tåget kommit in till stationen så ringde hon upp honom och höll honom sällskap på hemvägen! Vill inte att han ska råka ut för något på hemvägen (och risken är ju tyvärr reell, unga män är idag mest brottsutsatt vad jag förstår. Och man hör ju ofta om killar som blir överfallna och misshandlade helt utan anledning... Brrrr!) Så du ser, det där med att vara hönsmamma har visst redan "smittat" nästa generation! :-)

  Jag har köpt nytt garn idag - men jag måste nog börja begränsa mig nu väldigt, VÄLDIGT snart. Har ingenstans att förvara det längre...

  Ha det gott! /Blenda

  SvaraRadera
 4. Hahaha:) Jag skrattade verkligen gott åt din underbara bild! Barn... Mmm, eller hur, du fick behålla EN HEL mandarin! Underbart!

  SvaraRadera
 5. jo jo vad lär du dig av detta ? :-))))

  lägg inte fram alla mandariner på en gång :-))

  SvaraRadera