torsdag 15 november 2012

Flera vantar för kalla händer

Ytterligare ett par lovikkavantar är klara. De var en beställning från min söta lilla brorsdotter. Garnet och mönstret kom från Järbo och stickor 5.5 mm.

 

 

Jag lyckades till och med brodera dem, fastän brodera inte är något som jag kan hantera över huvud taget. Bara enkla korsstygn, men ändå...

Woho, korsstygn!
 
Tummarna blev bättre den här gången också. Inga hål! :-))) Jag tog upp rejält med extra maskor och sedan tog jag ihop dem på första och andra varvet. Sedan använde jag 1 mm tunnare stickor också, de två första varven, och det var en himla bra idé. Det verkar som om den lilla damen i fråga blev nöjd också! 

Inga hål vid tummen.

Det är hårt arbeta att sticka lovikkavantar! Man får ta i för kung och fosterland ibland, det är ett under att jag inte brutit av stickorna. Fick en stick-valk på lillfingret på kuppen. Arbetsskada?

Lillfingervalk. Ursäkta att bilden är lite suddig.

Mina egna lovikkavantar blev utan broderi. Hade stora planer, men lade ned. Kanske måste jag gå en inspirerande kurs i att brodera på ull?

Mina varma lovikkavantar.

När jag stickar i soffan har jag sällis av mina gerbiler. De är väldigt nyfikna och fulla med upptåg. De gillar att gnaga på kabeln mellan stickorna på mina rundstickor. Knix, säger det, så är kabeln av. Då får man köpa ny kabel :-)))

Min fina lilla Suna. En riktig liten gosegris. Han skall aldrig bli en Mendel.

5 kommentarer:

 1. Åh, så fina vantar!! ett sånt vante-stick-proffs du är! Grymt imponerad!=0) Har själv inte vågat mig på vantestickning, och det ser ju onekligen lite slitsamt ut med den valken... Men de är ju supersnygga, så man kanske får lida pin för att bli fin!;0)

  SvaraRadera
 2. Åååå så fina!!!!! Lycklig brorsdotter som får vara så fin i vinter.... Och du med i fina gråa vantarna...! Och lille Suna, så mycket enklare allt blev helt plötsligt att förstå... ;-)) Fin Suna... <3

  SvaraRadera
 3. Så söt Sune är:) klart att han måste provsmaka på stickorna - han kanske tror att dom är mat, eftersom du sitter med dom i händerna allt som oftast:)

  vantarna ser jättefina ut! broderierna är grymt snygga! jag kan verkligen inte se att du inte är van vid att brodera vantar:)

  jag får också stickvalkar på fingrarna ibland:) då brukar jag använda plåster eller kirurgtejp (heter det så? det är som en lång klisterremsa, som ser ut som plåstertejp på rulle:) tills det har läkt:)

  och tummarna... dom ser fantastiska ut - inte ett enda litet hål så långt ögat når! bra jobbat!

  din brorsdotter kommer med all säkerhet älska dom:)

  SvaraRadera
 4. Superfina vantar! :-) Har ont om ord idag, därför blir det inge längre kommentar än så här idag... Ha en bra helg! /Blenda

  SvaraRadera
 5. Å så jämnt och fint du stickar! Och broderiet är också fint!
  söta Suna ser pigg och rask ut! Akta så han inte gnager på en elkabel! Det testa en av våra en gång för mycket!

  och Mendel orkar jag inte titta på.....

  ha en skön helg!

  SvaraRadera