tisdag 27 november 2012

Mammas nya bebis

Han heter Itachi, vilket typ betyder gerbil på japanska. Väldigt söt. Och endast en tredjedel så stor som Ippo och Suna. Ja, han är bara 7 veckor :-)))) Det går att få de ganska så revirhävdande gerbilerna att acceptera en ny vän. Om det är en liten bebis! Vi satte Itachi i en liten gallerbur i den stora buren, så att de fick hälsa på varandra genom gallret, lite försiktigt. Sedan bytte vi plats, så att de äldre herrarna fick sitta i lilla buren och Itachi fick springa fritt i den stora, runtomkring den lilla. Sedan bytte vi plats ett par gånger så att deras respektive doft spreds över hela reviret. Efter ett dygn lyfte vi bort den lilla buren och de fick träffas på riktigt. Ippo, han som tidigare stått lägst i rang, markerade lite genom att stampa med bakbenen: 'Jag är större än du, stick och brinn!'. Men när Itachi la sig ned och var underdånig, vart det inga problem. Nu sover de alla tre tillsammans i sitt lilla hus!
Gerbiler är det roligaste som finns! Jag kommer alltid att ha gerbiler hemma!

Ett par svarta stråk går upp runt ögonen, så det ser ut som om han har ögonbryn!
Handtam, men snabb. Snabbare än jag och min kamera...
Mammas lilla gull.

4 kommentarer:

 1. Men gulle så fin, och vad kul att det funka bra!! Måste komma på besök någon dag...! :-)))

  SvaraRadera
 2. Åh!! Så fantastiskt söööt!=0)) Skönt att det funkar mellan dem, smart sätt ni gjorde för att vänja dem vid varandra. Lycka till med nya familjemedlemmen!

  SvaraRadera
 3. Ja, dom är verkligen söta - på bild:) jag har aldrig sett en gerbil i verkligheten, men på bild är dom verkligen söta:) intressant att dom är revirhävdande, och att du skötte introduktionen så bra! jag kan tänka mig att det lätt blir fel om man inte känner till dom så väl, utan tror att man kan introducera en ny gerbil hemma, om man redan har en/flera stycken...:)  SvaraRadera
 4. ååååå så söt! Sönerna formligen älskade sina ökenråttor....en blev jättegammal - han fick heta farfar Råtta! Han blev grå i pälsen.

  SvaraRadera